Meten is weten, maar wat meten we eigenlijk?
 

Wat begon met het simpel meten van verbruik, groeide uit tot een oplossing waarin de data waarde kreeg.

Smart Meter Solutions dankt zijn naam aan het feit dat we expert zijn op het slim verkrijgen van data. Dit op het gebied van verbruik, opbrengst en gedrag. Onze jarenlange ervaring heeft geresulteerd in een aantal mooie successen.

ZonneBerg

Een goed voorbeeld van hoe partners via het platform tot een gezamenlijk eindresultaat zijn gekomen is het ZonneBerg project. De vraag die bij ons binnen kwam was op welke manier er een groot dak volgelegd kon worden met zonnepanelen. Dit met participatie vanuit de regio. Een vraag die vaker in het land niet succesvol is ingevuld.

De rol die wij ingevult hebben is het bundelen van de vraag, transparante registratie van indivuele energie en geldstroom. Tevens is door ons zowel de digitale als de sociale verbinding gefaciliteerd. Samen met onze partners op het platform is er een coöperatie opgericht waarin mensen samen het project hebben gefinancierd met als resultaat duurzame energie opwek in de wijk en een stimulatie van de regionele economie.

 

Boerderij Eemlandhoeve
Een boer weet als geen ander hoe handel gedreven wordt. Van nature op een eigenwijze met een sterk sociaal component en volgens de geldende financiële wetgeving. Het platform voorziet volledig in de pragmatische bedrijfsvoering. Met de moderne digitale mogelijkheden worden de zakelijke kansen zelfs versterkt.
Door het inzichtelijk maken van alle kosten werd snel duidelijk waar bespaard kon worden. Door deze besparing te investeren in duurzame opwek kon er op lange termijn nog meer bespaard worden. Dit is dus een goed voorbeeld van hoe werken vanuit een planning direct inzichtelijk maakt waar kansen liggen.

 

Meetdata

Al sinds het begin voorziet Smart Meter Solutions meerdere bedrijven van meetdata. Dit kan dagelijks zijn maar ook elke vijf minuten. Van het faciliteren van tijdelijke metingen voor een lift of het meten van de treinstations in Nederland, beide zijn geen probleem. Met onze jarenlange ervaring met het uitlezen van de grote opwerkstations waaronder de Clauscentrale, grote windmolenparken of onder andere de kerncentrale in Borssele zijn wij inmiddels de aangewezen partner voor grote bedrijven uit eigen land en buitenland.

Onze klanten zijn onder andere: RWE, Essent, Fudura, Imtech, Westland Infra, Akzo Nobel en Forbo. Deze klanten gebruiken de meetdata tijdens hun dagelijkse bedrijfsprocessen. Allemaal met verschillende doeleinden.

 

Crowdfunding op de boederij

Jan Huijgen is een klassiek voorbeeld van het betrekken van de individu bij een duurzaam initiatief. Laagdrempelig investeren (crowdfunding) in zijn bedrijf waarbij het individu zelf kosten bespaard. Dit soort initiatieven zien we steeds meer. Echter kunnen dit administratieve problemen opleveren voor zowel betrokken particulier als zakelijke aanbieder. In Colleqtief werk je samen, in je eigen administratie, aan een continue economie.

 
 

Samen investeren in energieopwek

Eemstroom Zonneberg is een mooi voorbeeld van hoe een buurt samen komt om zelf duurzame energie op te wekken. Coördinatie met de marktpartijen en het opzetten van een coörperatie vergt kennis en tijd. Smart Meter Solutions heeft de buurt ontzorgt en voorzien van de nodige kennis. In Colleqtief werk je samen, in je eigen administratie, aan een duurzame omgeving.