Richt samen een coöperatie op. Wij helpen je daarbij!
 

Veel collectieven ervaren een goede start.

Vaak wordt onderschat wat het werkelijk kost om een collectief in stand te houden. Niet alleen financieel maar ook organisatorisch, administratief en technisch.

Om een collectief succesvol te laten zijn is het noodzakelijk dat de basis goed is. Smart Meter Solutions beschikt over de nodige praktijkervaring om je te helpen. Ons administratieplatform (Colleqtief) biedt de mogelijkheid om alle afspraken en voorwaardes vast te leggen en deze inzichtelijk te maken voor de deelnemers. Het financiële werk wordt zo veel mogelijk gepland en geautomatiseerd zodat dit soepel verloopt.

 

Crowdfunding op de boederij

Jan Huijgen is een klassiek voorbeeld van het betrekken van de individu bij een duurzaam initiatief. Laagdrempelig investeren (crowdfunding) in zijn bedrijf waarbij het individu zelf kosten bespaard. Dit soort initiatieven zien we steeds meer. Echter kunnen dit administratieve problemen opleveren voor zowel betrokken particulier als zakelijke aanbieder. In Colleqtief werk je samen, in je eigen administratie, aan een continue economie.

Thema: voeding, crowdfunding

 
 

Samen investeren in energieopwek

Eemstroom Zonneberg is een mooi voorbeeld van hoe een buurt samen komt om zelf duurzame energie op te wekken. Coördinatie met de marktpartijen en het opzetten van een coörperatie vergt kennis en tijd. Smart Meter Solutions heeft de buurt ontzorgt en voorzien van de nodige kennis. In Colleqtief werk je samen, in je eigen administratie, aan een duurzame omgeving.

Thema: energie, coöperatie, backoffice